Регистрация

Бок чой с пилешко

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
530
Оцени рецептата

1 1/4 ч ориз

3/4 ч пилешки бульон

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

3 с.л. лимонов сок

2 с.л. соев сос

1 с.л. мед

1 ч.л. джинджифил, смлян

4 пилешки гърди, без кожа и кости

2 ч.л. фъстъчено олио или зехтин

1 1/4 ч червена чушка, нарязана на 3 см квадрати

450 г китайско зеле бок чой, нарязано на парчета от по 5 см

 

Поставете ориза и 2-1/2 чаши вода в 2-3 л тенджера; оставете да заври на силен огън. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за около 20 минути. Междувременно, смесете бульона, царевичното нишесте, лимоновия сок, соевия сос, меда и джинджифила до гладкост; заделете. Нарежете пилешкото по диагонал на 1 см широки ленти. Поставете уок или тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете олиото, а след това пилето. Разбърквайте често докато пилето вече не е розово в средата, 2-3 минути. Извадете и покрийте, за да не изстива. В същия тиган, добавете чушката, бок чоя и 2 с.л. вода. Покрийте плътно и варете, докато чушка поомекне, 1 1/2-2 минути; извадете и оставете настрана. Разбъркайте сместа с бульона, след това се изсипва в тигана и се разбърква около 1 минута. Леко разбъркайте с пилето и зеленчуците. Сложете купчина ориз в средата на чиния за сервиране и подредете месото и зеленчуците около него. Добавете допълнително соев сос на вкус.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта