Бок чой с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч ориз
3/4 ч пилешки бульон
1 1/2 ч.л. царевично нишесте
3 с.л. лимонов сок
2 с.л. соев сос
1 с.л. мед
1 ч.л. джинджифил, смлян
4 пилешки гърди, без кожа и кости
2 ч.л. фъстъчено олио или зехтин
1 1/4 ч червена чушка, нарязана на 3 см квадрати
450 г китайско зеле бок чой, нарязано на парчета от по 5 см
Поставете ориза и 2-1/2 чаши вода в 2-3 л тенджера; оставете да заври на силен огън. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за около 20 минути. Междувременно, смесете бульона, царевичното нишесте, лимоновия сок, соевия сос, меда и джинджифила до гладкост; заделете. Нарежете пилешкото по диагонал на 1 см широки ленти. Поставете уок или тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете олиото, а след това пилето. Разбърквайте често докато пилето вече не е розово в средата, 2-3 минути. Извадете и покрийте, за да не изстива. В същия тиган, добавете чушката, бок чоя и 2 с.л. вода. Покрийте плътно и варете, докато чушка поомекне, 1 1/2-2 минути; извадете и оставете настрана. Разбъркайте сместа с бульона, след това се изсипва в тигана и се разбърква около 1 минута. Леко разбъркайте с пилето и зеленчуците. Сложете купчина ориз в средата на чиния за сервиране и подредете месото и зеленчуците около него. Добавете допълнително соев сос на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ