Бисквитки с шоколад и ядки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч мазнина за сладкиши с аромат на масло
1/2 ч кафява захар
2 с.л. мляко
1 1/2 ч.л. ванилия
1 яйце
1 1/4 ч брашно, универсално
1/3 ч какао
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
3/4 ч орехи, нарязани на едри парчета
1/2 ч шоколадов чипс, полусладък
За сиропа:
1/2 ч бял шоколад, нарязан на малки парченца
1/2 с.л. мазнина за сладкиши с аромат на масло
Нарязани орехи (по желание)
1. Загрейте фурната до 180ºС.
2. Смесете мазнината за сладкиши, кафявата захар, млякото и ванилията в голяма купа. Разбийте на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Прибавете яйцето. Смесете брашното, солта и содата за хляб. Прибавете ги при течната смес, докато се обединят. Прибавете шоколадовия чипс и ядките.
3. Сложете по 1 пълна с.л. на няколко сантиметра една от друга върху тава за печене.
4. Печете 8 до 10 минути или до желаната готовност на бисквитките. Охладете за 2 минути върху решетка и извадете от тавата. Оставете да се охладят напълно.
На глазурата:
Разтопете 1 чаша полусладък или бял шоколад с 1 чаена лъжичка мазнина на много слаб огън. Разбърква се добре. Полейте със сместа бисквитките и поръсете с ядки преди шоколадът да се е втвърдил. Шоколадът се втвърдява бързо. Поставете в хладилника за няколко минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ