Бисквитки за любителите на шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч кафява захар
2/3 ч мазнина за сладкиши
1 с.л. вода
1 ч.л. ванилия
2 яйца
1 1/2 ч брашно
1/3 ч какао
1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
2 ч полусладък шоколад, натрошен
170 г бял шоколад
12 парченца захаросан ананас
1. Загрейте фурната до 190ºС. Поставете листа фолио върху плота за охлаждане на бисквитките.
2. Смесете кафявата захар, мазнината, водата и ванилията в голяма купа. Разбийте на умерена скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Разбийте яйцата в сместа.
3. Смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги със сместа с мазнината само до смесване. Добавете шоколада. Разделете наполовина. Разпределете тестото в 2 ненамаслени 20 см кръгли тави.
4. Печете на 190C за 10 - 12 минути. Охладете за 5 мин. в съда. Изрежете бисквитки с форма на сърце, с връх, насочен към центъра, така че да се получат 6 бисквитки. Извадете върху фолиото, за да се охладят напълно.
5. Нарежете белия шоколад на парченца от по 1 см. Сложете ги в малка купа за микровълновата. Сложете в микровълновата фурна за 30 сек. Разбъркайте. Повторете, докато се разтопи. Намажете сърцата с разтопения шоколад. Нарежете ананаса на сърчица. Покрийте всяка бисквитка. Заделете, докато изсъхне напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ