Регистрация

Бисквитки за любителите на шоколад

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
513
Оцени рецептата

1 1/2 ч кафява захар

2/3 ч мазнина за сладкиши

1 с.л. вода

1 ч.л. ванилия

2 яйца

1 1/2 ч брашно

1/3 ч какао

1/4 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

2 ч полусладък шоколад, натрошен

170 г бял шоколад

12 парченца захаросан ананас

 

1. Загрейте фурната до 190ºС. Поставете листа фолио върху плота за охлаждане на бисквитките.

2. Смесете кафявата захар, мазнината, водата и ванилията в голяма купа. Разбийте на умерена скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Разбийте яйцата в сместа.

3. Смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги със сместа с мазнината само до смесване. Добавете шоколада. Разделете наполовина. Разпределете тестото в 2 ненамаслени 20 см кръгли тави.

4. Печете на 190C за 10 - 12 минути. Охладете за 5 мин. в съда. Изрежете бисквитки с форма на сърце, с връх, насочен към центъра, така че да се получат 6 бисквитки. Извадете върху фолиото, за да се охладят напълно.

5. Нарежете белия шоколад на парченца от по 1 см. Сложете ги в малка купа за микровълновата. Сложете в микровълновата фурна за 30 сек. Разбъркайте. Повторете, докато се разтопи. Намажете сърцата с разтопения шоколад. Нарежете ананаса на сърчица. Покрийте всяка бисквитка. Заделете, докато изсъхне напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта