Регистрация

Бананов пудинг

Автор:
Благослава
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
498
Оцени рецептата

5 с.л. масло

2/3 ч гранулирана захар

12 филийки сух хляб, без кора, натрошен на малки парчета

450 г зрели банани

2 с.л. тъмен ром

3 с.л. сладко от кайсии

85 мл кондензирано мляко

8 жълтъка

6 цели яйца

2 1/2 ч мляко

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете дъното на кръгла тавичка за печене с 1 супена лъжица масло и се поръсва с 2 супени лъжици захар. Сложете накъсания хляб отгоре. Покрийте с бучици от останалото масло и поръсете с 1/4 ч захар. Нарежете бананите надлъжно на две половини. Покрийте хляба и поръсете с рома. Подредете равномерно кайсиите отгоре. Полейте кондензираното мляко върху всичко. В средно голяма купа, разбийте жълтъците и целите яйца. Загрейте млякото и останалата захар, докато сместа започне да къкри. Изсипете млякото бавно в яйцата, като се бърка непрекъснато, докато са добре смесени. Изсипете върху хляба и бананите. Поръсете с канела и индийско орехче. Поставете тежка чиния или дъска за рязане върху съда за тежест. Оставя се да престои в продължение на 15 минути. Печете в предварително загрята фурна за 25-30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта