Бананов пай със сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет неовкусен желатин
1/4 чаша студена вода
3/4 чаша захар
1/4 чаена чаша царевично нишесте
1/2 чаена лъжичка сол
2 3/4 чаши мляко
4 жълтъка - разбити
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица ванилия, екстракт
4 средни банана, твърди
1чаша сметана - бита
1 блат за пай, печен
Сокът и настърганата кора на 1 лимон
1/2 чаша ябълково желе
Сложете желатина в студена вода; оставете настрана. В тенджера, комбинирайте захарта, царевичното нишесте и солта. Прибавете млякото и жълтъците, варете на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти и забълбука, около 20-25 минути. Махнете от огъня, прибавете омекотения желатин, докато се разтопи. Прибавете маслото и ванилията. Покрийте с найлоново фолио и оставете да се охлади. Нарежете на филийки 3 банана и ги сложете в яйчения крем със сметаната. Изсипете сместа върху блата. Охладете за около 4-5 часа. Малко преди сервиране, сложете лимоновия сок в малка купа и нарежете на кръгчета оставащия банан в купата. Разтопете желето в тенджера на слаб огън. Отцедете банана, подсушете го и подредете резенчетата върху пая. Намажете банана с желе. Поръсете с настъргана лимонова кора. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ