Регистрация

Бананов пай със сметана

Автор:
violeta
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
551
Оцени рецептата

1 пакет неовкусен желатин

1/4 чаша студена вода

3/4 чаша захар

1/4 чаена чаша царевично нишесте

1/2 чаена лъжичка сол

2 3/4 чаши мляко

4 жълтъка - разбити

2 супени лъжици масло

1 супена лъжица ванилия, екстракт

4 средни банана, твърди

1чаша сметана - бита

1 блат за пай, печен

Сокът и настърганата кора на 1 лимон

1/2 чаша ябълково желе

 

Сложете желатина в студена вода; оставете настрана. В тенджера, комбинирайте захарта, царевичното нишесте и солта. Прибавете млякото и жълтъците, варете на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти и забълбука, около 20-25 минути. Махнете от огъня, прибавете омекотения желатин, докато се разтопи. Прибавете маслото и ванилията. Покрийте с найлоново фолио и оставете да се охлади. Нарежете на филийки 3 банана и ги сложете в яйчения крем със сметаната. Изсипете сместа върху блата. Охладете за около 4-5 часа. Малко преди сервиране, сложете лимоновия сок в малка купа и нарежете на кръгчета оставащия банан в купата. Разтопете желето в тенджера на слаб огън. Отцедете банана, подсушете го и подредете резенчетата върху пая. Намажете банана с желе. Поръсете с настъргана лимонова кора. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта