Регистрация

Бадемово-сметанови тарталетки

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
445
Оцени рецептата

2 1/2 ч брашно

2/3 ч масло или маргарин, студено

1/2 ч вода, студена

2 яйца, разделени

2 пакета ванилов пудинг (по 95 г)

2 1/2 ч мляко

1 ч сметана за разбиване, бита

1 ч.л. бадемов екстракт

1 консерва мандарини в сироп (300 г), отцедени

1 киви, обелено и нарязано на филийки

5 големи ягоди

115 г грозде, без семена

1 блокче неподсладен шоколад, едро настърган

155 г конфитюр от ябълки

1 ч.л. вода

 

Сложете брашното и маслото или маргарина в средно голяма купа. Смесете ги, докато сместа заприлича на едри трохи. В купа разбийте студената вода с жълтъците. Добавете сместа при брашното и разбъркайте хубаво. Оформете на топка. Загрейте фурната до 200ºС.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност до слой с дебелина 0,3 см. Изрежете 20 кръга с чаша и повторете с останалото тесто. Внимателно притиснете всеки кръг на дъното на тавичка за тарталети Набодете хубаво с вилица. Подредете в по-голяма тава. Пекат се около 20-25 минути или докато леко покафенеят. Разбийте белтъците на пяна. Намажете бързо горещите тарталети с белтъка. Охлаждат се в съда за 10 минути. Внимателно ги извадете от съда, като ги разхлабите с нож и охладете напълно за около 20 мин. Пригответе плънката. Пригответе две опаковки от пудинга, както е указано на опаковката, но смесете двата пакета и използвайте общо само 2 1/2 чаши мляко. С гумена шпатула, прибавете сметаната и бадемовия екстракт в пудинга. Изсипете сместа в тарталетите. Украсете с мандарините, кивито, ягодите, гроздето и шоколада. За глазурата: В малка тенджера над средно-слаб огън, сложете ябълковия конфитюр с водата, като се разбърква често, докато се разтопи и сместа е гладка; намажете с четка върху плодовете. Оставете да изсъхне за около 10 мин. Покрийте и оставете в хладилника.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта