Регистрация

Бабкас

Автор:
Благослава
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
218
Оцени рецептата

3/4 чаша масло - меко

1/2 чаена чаша захар

10 жълтъка

2 пакета суха мая

1/4 чаша топла вода

1 чаена лъжичка сол

1 супена лъжица лимонова кора

1 чаша мляко – на стайна температура

5 1/2 чаши брашно

1 чаша бели стафиди

Пудра захар

 

В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта. Прибавете жълтъците, един по един, докато се получи бледа и пухкава смес. В малка купа, разтворете маята във вода, прибавете я в яйчната смес, заедно със солта, кората и млякото. Бавно прибавете 5 1/2 чаши брашно, докато се получи меко тесто. Обърнете върху леко набрашнена работна повърхност, омесете 8-10 минути, докато стане гладко и еластично. Прибавете стафидите. Поставете в намазана купа.Оставете да втаса за 1 час или докато удвои обема си. Разделете на две. Сложете в две намазани с масло и поръсени с брашно формички за кекс и оставете отново да втаса. Пече във фурната на 180 градуса за 25-30 минути, или докато добре покафенее. Поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта