Бабкас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 чаша масло - меко
1/2 чаена чаша захар
10 жълтъка
2 пакета суха мая
1/4 чаша топла вода
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица лимонова кора
1 чаша мляко – на стайна температура
5 1/2 чаши брашно
1 чаша бели стафиди
Пудра захар
В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта. Прибавете жълтъците, един по един, докато се получи бледа и пухкава смес. В малка купа, разтворете маята във вода, прибавете я в яйчната смес, заедно със солта, кората и млякото. Бавно прибавете 5 1/2 чаши брашно, докато се получи меко тесто. Обърнете върху леко набрашнена работна повърхност, омесете 8-10 минути, докато стане гладко и еластично. Прибавете стафидите. Поставете в намазана купа.Оставете да втаса за 1 час или докато удвои обема си. Разделете на две. Сложете в две намазани с масло и поръсени с брашно формички за кекс и оставете отново да втаса. Пече във фурната на 180 градуса за 25-30 минути, или докато добре покафенее. Поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ