Ароматно пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. сух хляб, натрошен
1 ч.л. сушен босилек
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1/8 ч.л. пипер
2 скилидки чесън; счукан
4 половинки пилешки гърди, без кожа и без кости
спрей за готвене
1 ч.л. маргарин
8 резена лимон; тънко нарязани
1/4 ч пилешки бульон
2 с.л. пресен магданоз, нарязан
2 с.л. сок от лимон
1. Комбинирайте първите 5 съставки в плитка чиния; заделете.
2. Изтънете месото с чукче до 0,6 см дебелина. Леко напръскайте със спрей за готвене и от двете страни и оваляйте пилето в сместа с трохите.
3. Разтопете маргарина в голям тиган покрит със спрей за готвене на средно-висока температура. Сложете пилето и гответе 4 минути от всяка страна или до готовност. Извадете месото от тигана. Заделете на топло.
4. Сложете лимоновите резенчета в тиган и задушете за 30 секунди. Добавете бульона, магданоза и лимоновия сок оставете да заври и поднесете с пилешкото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ