Регистрация

Ароматно пилешко

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
469
Оцени рецептата

2 с.л. сух хляб, натрошен

1 ч.л. сушен босилек

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1/8 ч.л. пипер

2 скилидки чесън; счукан

4 половинки пилешки гърди, без кожа и без кости

спрей за готвене

1 ч.л. маргарин

8 резена лимон; тънко нарязани

1/4 ч пилешки бульон

2 с.л. пресен магданоз, нарязан

2 с.л. сок от лимон

 

1. Комбинирайте първите 5 съставки в плитка чиния; заделете.

2. Изтънете месото с чукче до 0,6 см дебелина. Леко напръскайте със спрей за готвене и от двете страни и оваляйте пилето в сместа с трохите.

3. Разтопете маргарина в голям тиган покрит със спрей за готвене на средно-висока температура. Сложете пилето и гответе 4 минути от всяка страна или до готовност. Извадете месото от тигана. Заделете на топло.

4. Сложете лимоновите резенчета в тиган и задушете за 30 секунди. Добавете бульона, магданоза и лимоновия сок оставете да заври и поднесете с пилешкото.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта