Ароматни пълнени яйца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/3 ч галета
8 твърдо сварени яйца
3 ч.л. масло
1/4 ч наситнени пресни зелени подправки, като смес от магданоз, градински чай, розмарин или босилек
Сол
Прясно смлян черен пипер
2/3 ч настърган пармезан
2/3 ч брашно
2 разбити яйца
Олио за пържене
Загрейте фурната до 300°С. Разпределете галетата в тавичка. Препечете за 10 мин. Обелете яйцата, срежете наполовина и отделете жълтъците от белтъците. Разтопете маслото в тиган на слаб огън. Добавете подправките и се разбърква, докато поомекнат, около 1 минута. Охладете леко. Намачкайте жълтъците в малка купа. Добавете сместа с подправките. Подправя се със сол и щедро количество пипер. Поставете сместа в белтъците. Смесете галетата и пармезана в плитка купа. Потопете пълнените яйца в брашно, след това в разбитите яйца, оваляйте в галета, така че да се покрият много добре. Охладете сместа най-малко 20 мин. Сгорещете олиото във фритюрник до 180°С. Изпържете яйцата на партиди до златисто кафяво, като обръщате от време на време, 3 - 4 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Поръсете със сол и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ