Регистрация

Ароматни пълнени яйца

Автор:
radito
|
Дата:
23 Jun
|
Видяна:
1415
Оцени рецептата

1 1/3 ч галета

8 твърдо сварени яйца

3 ч.л. масло

1/4 ч наситнени пресни зелени подправки, като смес от магданоз, градински чай, розмарин или босилек

Сол

Прясно смлян черен пипер

2/3 ч настърган пармезан

2/3 ч брашно

2 разбити яйца

Олио за пържене

 

Загрейте фурната до 300°С. Разпределете галетата в тавичка. Препечете за 10 мин. Обелете яйцата, срежете наполовина и отделете жълтъците от белтъците. Разтопете маслото в тиган на слаб огън. Добавете подправките и се разбърква, докато поомекнат, около 1 минута. Охладете леко. Намачкайте жълтъците в малка купа. Добавете сместа с подправките. Подправя се със сол и щедро количество пипер. Поставете сместа в белтъците. Смесете галетата и пармезана в плитка купа. Потопете пълнените яйца в брашно, след това в разбитите яйца, оваляйте в галета, така че да се покрият много добре. Охладете сместа най-малко 20 мин. Сгорещете олиото във фритюрник до 180°С. Изпържете яйцата на партиди до златисто кафяво, като обръщате от време на време, 3 - 4 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Поръсете със сол и сервирайте.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта