Ароматен пай с ябълки и тиквички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Готово тесто за 2 блата за пай
За пълнежа:
2 ч настъргани ябълки, небелени
1 ч настъргани тиквички, небелени
1/2 ч орехи, натрошени
3 с.л. брашно
1 1/2 ч кафява захар
1/4 ч масло или маргарин, разтопен
2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. сол
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. настъргана портокалова кора
2 яйца, разбити
1 яйце
1 с.л. вода
1 ч сметана за разбиване
Загрейте фурната до 210ºС. В голяма купа, смесете ябълките, тиквичките, морковите, ядките и брашното; разбъркайте хубаво, така че да се покрият. В средно голяма купа, разбийте кафявата захар и маргарина, докато са добре смесени. Добавете канелата, индийското орехче, солта, лимоновия сок, ванилията, кората от портокал и 2 яйца; смесете добре. Добавете тази смес при сместа с ябълки и се разбърква много добре. Изсипете в поставения в тавичка блат. Подредете парчета от останалия блат отгоре в декоративна шарка. В малка купа се смесват 1 яйце и водата; намажете горния слой тесто. Печете на 210С градуса във фурната за 40 - 50 минути или до златисто. Сервирайте топло с бита сметана. Оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ