Регистрация

Ароматен кейк с мока крем

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
29 Jun
|
Видяна:
492
Оцени рецептата

За блата:

3 3/4 ч брашно

1 с.л. смляна канела

1/2 ч.л. смлян карамфил

1 ч.л. смлян бахар

1 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч захар

1 ч мътеница

1 1/2 ч.л. сода за хляб

2 пакета масло, със стайна температура

4 яйца, разделени

2 ч стафиди, накиснати в гореща вода за 20 минути, отцедени и подсушени

За масления крем:

4 белтъка, със стайна температура

1 ч захар

3 1/2 ч масло, меко

60 г неподсладен шоколад, разтопен

1 с.л. разтворимо кафе

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете с масло и поръсете с брашно две кръгли тавички с диаметър 23 см и заделете. Сложете восъчна хартия на дъното и намазнете и набрашнете хартията. В голяма купа смесете с електрически миксер на ниска скорост 3 1/2 чаши брашно, подправките, солта и захарта. В чаша смесете мътеницата със сода за хляб. Добавете маслото и 1/4 чаша от сместа с мътеницата при сухите съставки и разбийте докато се навлажнят. Комбинирайте жълтъците с останалата мътеница и ги добавете към тестото, по една трета в даден момент, като смесвате с висока скорост за 30 до 45 секунди след всяко добавяне. Разбъркайте стафидите с останалата 1/4 чаша брашно и се обединяват с тестото. В друга купа разбийте белтъка до оформянето на меки върхове, след това обединете с тестото. Разделете между подготвените тави и се пече във фурната за 30-40 минути. Клечка за зъби, поставена в центъра ще излезе чиста, когато тортата е готова. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно. За крема: В голяма купа смесете белтъците и захарта и сложете купата в по-голяма купа с топла вода. Разбърква се, докато захарта се разтвори и след това извадете купата от водата. Разбийте на сняг с електрически миксер на висока скорост. Намалете скоростта до средно-висока и постепенно добавете омекотеното масло, по 1-2 супени лъжици в даден момент. Добавете разтопения шоколад и кафето и разбийте отново, до гладкост. Намажете масления крем върху първия блат, покрийте с втория блат и глазирайте отстрани и отгоре. Оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта