Ананасов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 консерви по 480 г ананас, натрошен
1/2 ч захар
2 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. вода
2/3 ч захар
1 ч.л. масло или маргарин
1/4 ч брашно
1 ч извара
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. сол
2 яйца, леко разбити
1 1/4 ч мляко
1 неизпечен блат за пай
Смесете неотцедения ананас, 1/2 чаша захар, царевичното нишесте и водата в малка тенджера. Гответе на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа заври. Гответе още 1 мин. Свалете от огъня и се оставя да се охлади до стайна температура. Смесете 2/3 чаша захар и маслото в купа, като разбивате с помощта на електрически миксер на средна скорост, докато са добре смесени. Добавете брашното, изварата, ванилията и солта и разбийте до гладкост. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете с млякото. Изсипете сместа с ананас блата и след това постепенно се изсипва сместа с извара върху слоя ананас, като внимавате да не се наруши първият слой. Печете на 225 градуса за 15 минути, след което намалете температурата до 160 градуса и се пече още 45 минути или докато нож, пъхнат в центъра излезе чист. Охладете и поднесете със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ