Австрийски чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 ч извара
1/2 ч захар на пясък
5 големи яйца, разделени
1/2 ч мляко
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. екстракт от ванилия
3/4 ч брашно
1/4 ч пудра захар
3 с.л. златисти стафиди - ситно нарязани
Загрейте фурната до 150 градуса.
Натиснете изварата през сито. В голяма купа, разбийте изварата и захарта до гладкост. Добавете жълтъците, един по един, като разбивате добре след всяко добавяне, след това добавете млякото, лимоновата кора и ванилията. Пресейте брашното и разбийте добре. В друга голяма купа разбийте белтъците, докато се образуват меки връхчета, а след това постепенно се добавя пудрата захар и се разбиват на сняг. Прибавете ги в сместа с извара. Внимателно прибавете нарязаните стафиди, след това изсипете сместа в подготвения блат. Пече се в продължение на 55 минути или докато чийзкейкът изглежда стегнал. Оставете във фурната за 15 минути, след което се оставя да се охлади до стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ