Регистрация

Австрийски кекс

Автор:
тодорова
|
Дата:
17 Jan
|
Видяна:
1048
Оцени рецептата

1/2 ч мляко, топло

2 пакета активна суха мая

4 ч брашно

1 ч масло или маргарин

1/2 ч захар

4 яйца

1 ч златисти стафиди

1/4 ч касис

2 ч.л. портокалова кора; ситно настъргана

1/2 ч.л. сол

1/4 ч бадеми, цели, бланширани

 

Сложете млякото в купа. Поръсете маята над млякото. Добавете 1/2 чаша брашно. Разбийте с голяма лъжица за 1 минута. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато почти удвои обема си, около 40 мин. В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. При разбъркване се добавят сместа с мая, стафидите, касиса, портокаловата кора и солта. Постепенно добавете останалите 3 1/2 чаши брашно. Леко намажете и набрашнете форма за кекс. Подредете цели бадеми на дъното на съда. Внимателно изсипете течното тесто върху бадемите. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Пече се на 180С във фурната за 40 минути. Извадете от съда. Охлажда се върху решетка. Преди да сервирате, пресейте пудра захар отгоре.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта