Пиле "Казабланка"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
2 глава лук, нарязан на тънки филийки
1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган
3 скилидки чесън, счукан
1,3 кг пилешко месо, без кожа и кости, нарязани на хапки
3 моркова, нарязани на кубчета
2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
2 с.л. стафиди
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. сол и черен пипер
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 консерва 410 г домати, нарязани
3 тиквички, нарязани на тънки филийки
425 г консервиран нахут, отцеден
2 с.л. магданоз, пресен, нарязан
1/2 ч.л. кориандър
Начин на приготвяне:
Запържете лука, джинджифила и чесъна в зехтин. Прехвърлете ги в уреда за бавно готвене. Запържете пилешкото в същия тиган на умерен огън. Добавете морковите, картофите и тиквичките в съда. Поставете пилешкото върху зеленчуците. Разбъркайте подправките в малка купа и се поръсват над пилето. Добавете стафидите и доматите. Покрийте и гответе на висока мощност за 4 до 6 часа. Добавете боба, магданоза и кориандъра 30 минути преди сервиране. Поднесете върху ориз или кус-кус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ