Регистрация

Пикантно пилешко по китайски

Автор:
lazova
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
664
Оцени рецептата

2 с.л. олио

2 пилешки гърди - без кожа и кости, нарязани на хапки

1 с.л. шери

1 с.л. светъл соев сос

1 с.л. царевично нишесте

1 консерва бамбукови кълнове

2 с.л. сос хойсин

1/2 ч.л. едросмлян лют червен пипер

1 с.л. зелен лук или повече, нарязан

1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган

 

Смесете шерито, соевия сос и царевичното нишесте. Мариновайте пилешкото в сместа в продължение на 15 минути. Загрейте мазнината. Добавете сместа с месото и се запържва, като се разбърква за 2 минути. Извадете месото. Добавете бамбуковите кълнове, соса хойсин, лука, джинджифила и червения пипер. Разбъркайте добре, след това добавете пилешкото и сервирайте.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта