Регистрация

Ясай Кацу Къри - къри с патладжан и кускус

Ясай Кацу Къри - къри с патладжан и кускус
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3536

Вегетарианско къри с картоф и патладжан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • сладък картоф
  • патладжан
  • брашно
  • 2 яйца
  • трохи от хляб или галета
  • кускус
  • масло и брашно за запръжката
  • 1 супена лъжица къри

Начин на приготвяне:

За кускуса:

1. Отмерете една чаша кускус и сложете в тенджера с вода. Когато водата заври, спрете котлона и оставете кускуса да поеме водата. 

Пърженето:

1. Нарежете патладжана – не прекалено дебело

2. Обелете и нарежете сладкия картоф

3. В купа смесете малко брашно с яйца

4. Сложете галета или хлебни трохи в чиния

5. Загрейте дълбок тиган и след това излейте в него достатъчно олио за пържене.

6. Докато чакате олиото да заври, пригответе си място за готовите изпържени храни – например голяма чиния и хартиени салфетки да я покриете.

7. Когато олиото е готово и врящо, вземете парче зеленчук, потопете при яйцата, а после оваляйте в трохите и пуснете в тигана.

8.  Когато изплува на повърхността, значи е готово!

Цветът винаги ви изглежда по-светъл докато се пържат, отколкото всъщност е щом ги извадите

За кърито:

1. Пригответе запръжка с масло, брашно и къри и я излейте върху кускуса и пържените зеленчуци.  

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта