Регистрация

Яйчен Фу Ян с месо

Яйчен Фу Ян с месо
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2930

Китайски наденички в основата на екзотичен омлет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • ½ глава лук, ситно нарязан
  • ½ ч. ч. замразен грах и моркови
  • 1 китайска наденичка, на резени (можете да ги замените с друг вид наденица по избор)
  • 2 стръка зелен лук, ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • по желание можете да добавите т.нар Унаги сос, познат още като сос от змиорки, но тъй като се намира изключително трудно, отсъства от рецептата по европейски

Начин на приготвяне:

1. Загрейте в тиган малко олио и запържете лука докато омекне.

2. Прибавете китайската наденица и запържете до готовност.

3. Добавете граха и морковите ,сол, пипер и зеления лук.

4. Когато всички съставки са добре изпържени, добавете разбитите яйца, така че да ги покрият.

5. Обърнете да се изпържи и от другата страна.

6. Овкусете със сос от змиорки (Унаги сос)

7. Сервирайте ястието горещо с купичка варен ориз за гарнитура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта