Яйчен коктейл с джин и гренадин
Коктейл Кловър клуб с бити белтъци и джин.
Коктейл Clover club с бити белтъци показват барманите от канала cocktails_studio, като сервират атрактивната идея за червена напитка с джин и гренадин, която е радост за ценителите на питейните комбинации. Единствено в допълнение можем да ви посъветваме да си намерите пресни и чисти яйца, защото все пак белтъците им ще се пият сурови. Останалото е лесно, но и е въпрос на рутина.
Първо охлаждаме чашата по традиционния начин - пълним до горе с лед, след това наливаме студена вода и оставяме настрана докато приготвим напитката. Отиваме с яйцето при шейкъра, отделяме само белтъка за напитката. Не един белтък се сипват 50 мл джин, 20 мл лимонов сок и 20 мл гренадин. След това правите сухо шейкване (без да добавяте лед) за 15-тина секунди. После добавяте и леда и друсате енергично още половин минута.
Връщаме се при чашата, изсипваме водата с лед от нея и я пълним с напитката, без да пускаме лед в питието. То трябва да е добре охладено поради леда, с който е разбивано. И ще запази студенината си по-дълго в хладната чаша.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ