Яйца със сирене по панагюрски
Поширани яйца по панагюрски със сирене, кисело мляко и опипрено масло.
Вкусни яйца по панагюрски се готвят в Кухнята на Звездев, за да се превърнат в предложение за основно ястие без месо с традиционни български корени. Пошираните яйца се заливат със смес от кисело мляко и чесън и запръжка от масло и червен пипер. Така се образува блазнещ сос, в който можете да топнете парче хляб.
Първо се пошират яйцата като в тенджера се сипва вода, а към нея се добавят сол, зърна пипер, дафинов лист и лъжица оцет, за да задържат белтъците цели. Водата не бива да кипва, а трябва да е близо до точката на кипене. В купичка се чукват яйцата и едно по едно нежно се добавят в течността. Оставят се вътре за 4-6 минути. А после се вадят с решетъчна лъжица, за да се отцедят хубаво от водата.
Докато яйцата се готвят, се разбива кисело мляко с чесън и сол и се разпределя в чинии. Върху него се поставят яйцата. Отгоре се залива със запържен червен пипер в масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ