Яйца по шотландски, оваляни в месце
Панирани варени яйца в нещо като руло Стефани.
Необходими продукти:
- 10 обелени твърдо сварени яйца
- 500 г месо за наденица или кайма
- трохи от хляб
- брашно
- 1 разбито яйце
Начин на приготвяне:
1. Уверете се, че сварените яйца са студени и след това ги овъргаляйте в брашно.
2. Увийте всяко яйце с месо за наденици, така че да го покрие напълно. Може да се наложи да притиснете месото към яйцето, но внимавайте да не го смачкате.
3. Потопете така приготвените яйца в разбитото яйце, след това ги покрийте с трохите.
4. На среден огън загрейте олио и пържете всяко яйце около 5 минути, докато месото е напълно готово.
5. Сложете на хартиени сълфетки да се отцеди мазнината и после приберете в хладилника.
6. Най-вкусни са студени! Шотландските яйца са идеална храна за пикник или парти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ