Ягодов трайфъл с бишкоти, сметана и ванилов крем
Четирипластов голям десерт с плодове, крем, бишкоти и украса.
Бон Апети
Излъчен на 19.04.2016
Плодовият трайфъл нашумя в България след посещението на Рудолф Ван Веен в страната, когато се запознахме с направен лично пред очите ни сладкиш с много сметана и всякакви плодове. Днес в кухнята на Лора и Стоян се фокусираме само върху ягодите и правим малко по-малък събрат на Рудолфовия трайфъл. За основа използваме бишкоти, напоени в смес от сладко вино марсала и какао. Върху тях се разпределят пластове съответно от пудинг ванилия с маскарпоне, нарязани на кубчета ягоди и сметана. Подредбата се повтаря, тъй като сладкиша се прави в голяма стъклена купа. А по прозрачните й стени се нареждат разполовени ягоди, които карат десерта да изглежда още по-атрактивно и апетитно. Ето идея как да направите сладкиш за голямо градинско или домашно парти с много гости.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ