Ябълков кекс без захар и яйца
Здравословен кекс със сушени плодове.
Необходими продукти:
- 300 г микс сушени плодове
- 250 г брашно
- 50 мл ябълков концентрат
- 2 ябълки + 1 с. л. канела (или 200 мл пюре от ябълки)
- 180 мл растително масло
- 2 яйца
- 1 с. л. канела
- 1 ч. л. индийско орехче
- 1 ч. л. ванилов екстракт
- 1 ч. л. хлебна сода
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Поставете сушените плодове в тенджера, залейте с вода да ги покрие и ги сварете внимателно докато поемат цялата вода.
2. Отцедете и ги оставете да се охладят.
3. Ако сами приготвяте ябълковото пюре, нарежете на ситно ябълките (няма нужда да ги белите) и ги поставете в съд с канелата. Прибавете вода до средата на ябълките. Оставете да кипне и след това да къкри докато плодовете омекнат, така че да можете да ги пюрирате.
4. Смесете ябълковото пюре, концентрата, олиото, яйцата и ванилията в дълбока купа.
5. Пресейте и прибавете останалите сухи съставки.
6. Внимателно прибавете и разбъракйте плодовия микс и прехвърлете сместа в кексовата форма.
7. Печете на 175 С около 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ