Регистрация

Черешката на тортата, сезон 11, епизод 27, част 2



Черешката на тортата, сезон 11, епизод 27, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2561

Мария Илиева готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Мария Илиева

Излъчен на 04.07.2018

Втора част

След като привършва с "дисциплинираното" пазаруване, домакинята Мария Илиева се шегува, че когато се захване с готвене, се казва Кулинария Илиева и влиза в кухнята. Там работи със същата вещина и разбиране към храната, както се отнася и с продуктите на пазара. Работата започва с направата на салата Капрезе, която за трети ден поред ще се хапва в компанията. Стилът на домакинята е да я направи с белени български розови домати, в пестото да смели кедрови ядки, а преди поднасяне да поръси със запечени орехи. Следва апетитното предястие - задушени аспержи в масло, поднесени с поширано яйце и запечени крутони с бекон.

За основно Мария е предвидила свинско бонфиле с домашно направени картофени ньоки. Виждаме, че и италианската кухня не ѝ е чужда. Домакинята спазва изискването за четирите компонента на основно ястие - белтъчина (месото), въглехидрат (картофите), сос (прави изключителна комбинация от масло, зехтин, коняк и магданоз) и зеленчук - в лицето на запечени моркови на фурна.

За десерт обещава бананов форстър, но той е част от изненадата. Ще разберете защо.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. tasty
  2. пай
  3. 70
  4. епизод
  5. пика
  6. 31
  7. бар
  8. магданоз
  9. 19

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта