Черешката на тортата, сезон 11, епизод 27, част 2
Мария Илиева готви в Черешката на тортата.
Черешката на тортата с Мария Илиева
Излъчен на 04.07.2018
Втора част
След като привършва с "дисциплинираното" пазаруване, домакинята Мария Илиева се шегува, че когато се захване с готвене, се казва Кулинария Илиева и влиза в кухнята. Там работи със същата вещина и разбиране към храната, както се отнася и с продуктите на пазара. Работата започва с направата на салата Капрезе, която за трети ден поред ще се хапва в компанията. Стилът на домакинята е да я направи с белени български розови домати, в пестото да смели кедрови ядки, а преди поднасяне да поръси със запечени орехи. Следва апетитното предястие - задушени аспержи в масло, поднесени с поширано яйце и запечени крутони с бекон.
За основно Мария е предвидила свинско бонфиле с домашно направени картофени ньоки. Виждаме, че и италианската кухня не ѝ е чужда. Домакинята спазва изискването за четирите компонента на основно ястие - белтъчина (месото), въглехидрат (картофите), сос (прави изключителна комбинация от масло, зехтин, коняк и магданоз) и зеленчук - в лицето на запечени моркови на фурна.
За десерт обещава бананов форстър, но той е част от изненадата. Ще разберете защо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ