Черешката на тортата - сезон 8, епизод 20, част 1
Актрисата Саня Борисова оставя гостите си без мръвка.
Черешката на тортата - епизод 20, сезон 8
Излъчен на 26.06.2017
Първа част
Готви Саня Борисова
Тази седмица в Черешката звездите не просто са огладнели, а направо са освирепели. Но ще нахраним обилно всички, ще ядем десерти с чесън, таратор с моркови... или пък таратор с яйца, ще се поднасят пататници и гювечи, ще се изненадваме приятно и ще си прекараме невероятно. Ще готвим с актрисата, която спечели кастингите и за филмите, и за сърцето на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова; актрисата от един куп велики български филми, снахата на великия Радичков - Мария Статулова; кулинарната рецидивистка, ветеранката от Черешката на тортата - Катето Евро; всички депутати са ни черни, този обаче ни е жълт - народният представител от НДСВ Владимир Дончев и предприемачът, който работи хобитата си, адвокатът на пчелите, кошерът с идеи - Трифон Михайлов. И разбира се, и тази седмица всички ще готвят под зоркото око на върлият враг на сьомгата - Шеф Иван Манчев.
В сезон 8 на Черешката на тортата всяка седмица Шеф Манчев дава тема, с която трябва да се съобразят участниците. След като изпълнихме мисия "Предай нататък", вещият кулинар заложи на "Изберете българското" в готвенето на петорката. А задачата е с надежда да видим как известни български звезди ще поднесат традиционни български ястия, сготвени с вкус, визия и традиция.
В първия ден от седмицата на българските ястия главната роля играе Саня Борисова. Тя споделя, че от две години е вегетарианка и много държи на здравословното хранене, затова с леко пренебрегване на задачата готви храни, които за повечето й гости ще се окажат предястие или ордьовърчета. Все пак нетрадиционни продукти и идеи не липсват - а ето ги и тях.
1. Салата от розови домати с босилек и козе сирене, поднесена с дресинг от мед, горчица, балсамико и зехтин.
2. Печени картофи на ребра с плънка от сирене, пармезан и масло. Саня явно не знае, че тази рецепта се казва "картофи по шведски".
3. Пълнени червени сухи чушки с червен боб.
4. Лозови сарми с плънка от черна леща, ориз, куркума и доматен сос.
5. Вегански десерт - мус от рожков с мед и авокадо, поднесен с постни бонбони от фурми, кашу и кокос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ