Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 7, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 7, част 1
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1869

Как Деси Слава готви малиново сорбе и пече лаврак в солна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 7, сезон 7

Излъчен на 31.01.2017 от 20:00 часа

Готви Деси Слава

Първа част

Тази седмица в голямото готвене и още по-голямото ядене се забъркват момчето, което удари шестицата с шестата по красота – Стефан Манов, познат като Тачо на Жени Калканджиева; момичето, което с глас си спечели слава – Деси Слава; съпругата на журналиста Димитър Цонев – Мариана Цонева; тялото на попфолка – дългокраката и дългокоса Лияна и единственият участник в Big Brother, който никога не е предлаган за изгонване – Ники Кънчев. А и тази седмица, разбира се, всичко ще ври и кипи под погледа на най-врелия и кипелия – Шеф Иван Манчев.

Днес връзваме престилката и влизаме в кухнята с певицата Деси Слава. Надеждите, че готвенето й няма да прилича на лутането по пазарите бързо се оправдават. След отчаяно търсене на омекнало авокадо и малини през януари, вече можем да се заловим за същинската кулинария. Русокосият славей още с нахълтването в помещението за готвене успява да спретне десерта за своите гости - малиново сорбе или подобие на сладолед с пюрирани малини. На следващ етап Деси Слава приготвя по професионален начим лаврак, като го пече в коричка от морска сол, смесена с бяла сол и бити белтъци. От нея могат да се научат тънкости в тази техника на готвене. Накрая остава и малко време за салатката, която според днешната кулинарка е и ордьовър. Е - явно успява да постигне симбиозата, защото наред със зеленчуците в блюдата се появяват панирано козе сирене и плодове - стилно накипрени в голяма чиния. Ето и какво сготви Деси Слава:

1. Салата от листни зеленчуци - рукола и айсберг с плодове.

2. Ордьовър с козе сирене и сотирани шарени зеленчуци в бяло вино.

3. Печен лаврак в сол, който се пали при поднасяне.

4. Малиново сорбе за десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта