Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 16, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 16, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2230

Мара Отварачката готви стилни азиатски храни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 16, сезон 7

Излъчен на 13.02.2017

Готви фолкпевицата Мария

Първа част

Тази седмица поверяваме финала на Черешката в ръцете на една истинска фолкфурия на име Мария, позната още като Мара Отварачката; момичето, от което очакваме вдигане на температурите и падане на големия джакпот - Гери Малкоданска; властелинът на нощния живот - бизмесменът Петко Димитров; шампионът по кикбокс и фитнесгуру Мартин Гаджев и най-честният, най-скандален и най-комерсиален млад поет - Илиян Любомиров. А последната инстанция в последната седмица отново ще бъде шеф Иван Манчев.

В първата вечер от последната седмица на сезона гостуваме в дома на фолкдивата Мария. Още с посрещането на екипа, тя споделя, че има рожден ден (13 януари - месец по-рано от излъчването на епизода) и затова ще се постарае да зарадва гостите с наистина достойна за една зряла жена вечеря. Разбираме, че Мара не обича големи порции и пълни блюда, затова няма намерение да сервира преливащи паници. За нея храната е радост за окото и езика, затова ще заложи на ексцентрична японска кухня, красиво украсена и сготвена в малки количества, но с много и екстравагантни продукти. 

В кухнята домакинята разчита на помощ от компетентен специалист по азиатска храна - шеф Пепи Николов. Оказва се също, че Мария знае какво прави с водораслите, рибите множеството пюрета и подправки. Тя смело комбинира съставки, коя от коя по-ексцентрична и по-нетипична за родния вкус. А ето и какво наготви за посрещане на гости на рождения си ден.

1. Киноа с гъби, тиквички, аспержи и романеско. Обясняваме, че романеското е зеленчук, познат още под името брокофлауър, който представлява кръстоска между броколи и карфиол.

2. Татаки с печено филе от риба тон и водорасли.

3. За основно - агнешко филе с печени чушки и аншоа, поднесено с много видове екзотични пюрета и сос Жу.

4. Печен лаврак с коричка от мисо паста с праз лук, сервиран в компанията на печен карфиол в масло.

5. Десерт изненада от шеф Петър Николов.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта