Черешката на тортата - сезон 12, епизод 39, част 1
Габи от Hell's Kitchen готви в Черешката на тортата.
Черешката на тортата с Габриела Станимирова
Излъчен на 22.02.2019
Първа част
Готви Габи от Hell's Kitchen
Тази седмица бившите конкуренти стават сътрапезници, защото на маса заедно сядат петима от най-добрите готвачи в Hell's Kitchen България - сезон 1: кулинарният Мистър Олимпия - Мартин Трухчев; момичето, което готви докато Гала пие кафе - Светлана Илиева; големият победител в Hell's Kitchen - сезон 1 - Дани Спартак; лютата чушка на всяка гозба - Нина Малакова и тлантът, на който страшният Шеф Ангелов предрече светло кулинарно бъдеще - Габриела Станимирова. И за капак - един спец, наострил поглед като готварски нож, но вътрешно мек като зряло авокадо - Шеф Иван Манчев.
Последната вечеря от сезон 12 на Черешката на тортата е поверена във вещите ръце на Габриела Станимирова от Hell's Kitechen 1. Жизнената домакиня си намира истинска метла за яхване и отива на пазар в магазинчето, от което купува продукти всеки ден. Габи заявява семпло меню и се зарича да вложи много вкус в него. Салатата ще е от белени домати с печени пиперки, ще има орехова разядка за предястие. Пета поредна вечер ще се хапва телешко - този път под формата на телешки бузи с пюре от батат и целина. За десерт муцунките ще се заслаждат с крем-карамел.
Готвенето ще е в ресторанта, в който Габи работи доста години. Собствениците са се сменили, но тя остава именно в любимата си кухня, където се чувства най-комфортно. Направата на вечерята започва с телешките бузи. Те са мариновани в подправки и билки за една нощ. Сега се заливат с обилно количество олио и се оставят на 100 градуса за дълго време. Гарнитурата е от целина и сладки картофи. Зеленчуците се обелват, нарязват на кубчета и сваряват. После се разбиват на пухкаво пюре с мляко, масло и подправки. Отделно ще има и печен шалот.
Следва урок по правене на крем-карамел. Рецептата за крема е лесна - 10 яйца, 400 г захар и 1 литър мляко. Останалото са тънкости за постигане на перфектния соцедерт. Но без тези трикове сладкишът не би станал наистина съвършен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ