Целувки с белтъци и лешници
Яйчени целувки с ядки.
Необходими продукти:
- белтък на едно голямо яйце
- 1/2 чаша захар
- 1 чаена лъжичка канела
- щипка сол
- 1/4 чаша натрошени лешници
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 150 градуса.
2. Покрийте плоска тава с хартия за печене.
3. Разбийте белтъка с ръчен миксер докато станат твърди.
4. Добавете захар, сол и канела.
5. Отново разбийте до втвърдяване.
6. Внимателно смесете и нарязаните лешници.
7. Изсипвайте по една чаена лъжичка смес на около 2.5 см една от друга.
8. Печете 30 до 45 минути в зависимост от фурната.
9. Трябва да изглеждат хрупкави и да станат златисти отвън.
10. Извадете от фурната.
11. Охладете на стайна температура.
12. Приберете ги в затворена кутия.
Можете да държите целувките до 4 дни при ниска влажност на въздуха.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ