Трик за бъркани яйца с масло и сирене
Как се готвят оригинални бъркани яйца със сирене и масло.
Бърканите яйца са лесно и евтино решение за бърза закуска или обяд, като същевременно са полезни, нискокалорични и богати на протеин, витамини и минерали. А как се правят бъркани яйца по правилата, показва Миро от канала Готвене за начинаещи като приготвя ястието и обяснява елементарните но важни стъпки на направата му.
Пригответе си всичко предварително. Наситнени листенца лук и магданоз, 50-тина грама бяло сирене и по желание домат и хляб, ако искате по-питателен вариант на ястието. В касерола се чукват три яйца и се разбъркват с вилица. Към тях се добавят 30 г масло от хладилника и се поставят на котлон на умерен към слаб огън. Започва бъркане с шпатула докато се получи втвърдяваща се кремообразна смес. Към нея се прибавя натрошеното сирене, магданозът и лукът и се готви още няколко минути при постоянно бъркане.
Готовата смес се изсипва в чиния. Можете дори да намажете върху хляб. Поднася се със зеленчуци, защото яйцата са бедни на фибри и имат нужда от зеленчуци, за да бъдат правилно и лесно разградени. А защо маслото трябва да е студено и как точно е добре да протече бъркането - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ