Традиционен раклет с картофи
Средно | Порции 4
| Видяна: 5467
Швейцарско сирене с картофи и кисели краставички.
Необходими продукти:
- 450 г сирене раклет (или друг вид швейцарско краве сирене)
- 24 пресни картофа
- консервиран перлен лук
- кисели краставички
- франзела
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите до омекване, отцедете ги и ги нарежете на половинки. Заделете.
2. Загрейте фурната до 230°С.
3. Отстранете краищата на сиренето и го нарежете на 4 еднакво големи парчета.
4. Сложете по едно парче в огнеупорен съд.
5. Оставете сиренето на огъня за няколко минути докато се разтопи напълно.
6. Смесете сиренето с картофите, лука и киселите краставички.
7. Поднесете с франзела.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ