Торта Катерица с ядки и инстантен крем
Сладкиш с белтъчни блатове, лешници и орехи.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- щипка сол
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. захар (110 грама)
- 200 г почистени лешници
- 50 г масло
- 2 пакета инстантен крем (например крем Оле на Д-р Йоткер или пудинг)
- 6 с.л. орехови ядки (натрошени, но не смачкани)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците на пяна с щипка сол и след това им добавете захарта. Разбивайте докато се смесят хубаво. После сипете лимоновия сок и ядките и разбърквайте още.
2. Излейте белтъчената смес върху голяма плоска тава, застлана с домакинска хартия и печете на 150 градуса около час. На четиредесетата минута от готвенето проверете как е блата. Ако вече се е втвърдил, извадете.
3. Разбийте инстантния крем според указанията на опаковката.
4. Разтопете маслото.
5. Щом блатът се охлади, го разрежете на 2 или 4 парчета според височината, която искате да има сладкиша.
6. Намажете с разтопеното масло, после с крема, после захлупете другия блат, като и него намажете с масло. Редете така до изчерпване на количествата, като завършите с крем.
7. Отгоре украсете като поръсите с наситнените орехи. Всяка катеричка би се зарадвала на тази хрупкава торта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ