Топли сандвичи с арабски питки
Домашен дюнер с колбас, кашкавал и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 лаваш или 2 големи арабски питки
- 2 яйца
- 200 г кашкавал
- 1 домат
- 1 краставица
- 4-8 слайса шунка
- 3-4 с.л. майонеза или чеснов сос
- 4 листа зелена салата
- 40 г масло
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата - трябва да са твърдо сварени.
2. Направете си заготовките като: обелите яйцата и ги нарежете на кръгчета; кашкавала - рендосате; краставицата обелите и нарежете на лентички; домата измиете много добре, можете да обелите по желание и след това нарежете на тънки кръгчета; листата салата - имийте и подсушете.
3. Ако използвате арабски питки, намерете си тиган, чийто диаметър ще ги побере. След това разтопете 1/4 (на око) от маслото и в него запечете от едната страна питката съвсем за кратко - трябва само да се притоли. След това сложете пак 1/4 от маслото и обърнете питката. Повторете с другата. С лаваша най-добре използвайте плоча, защото е прекалено голям. Може и тава. Там сложете половината масло, затоплете, след това разтопете другата половина масло и притоплтете и от втората страна.
4. Готовите хлебчета намажете обилно от едната страна със сос - майонеза, млечен или чеснов. Отгоре положете листата салата. След това кръгчетата яйца, домати, рендосан кашкавал, краставица. Слайсовете шунка увийте на рулце и нарежете на лентички. Разпределете отгоре.
5. Завийте стегнати рула, които по желание можете да запечете 5-6 минути на 180 градуса във фурната - колкото да се разтопи кашкавалът и да се затопли плънката.
6. Арабските питки разрежете по диагонал през средата по ширина на 2 части. Ако работите с голям лаваш - разрежете го на 4 парчета.
7. Сервирайте - по желание с гарнитура от пържени картофи или барбекю сос за потапяне. Вредно и вкусно - това е то!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ