Регистрация

Телешко месо с дюли

Телешко месо с дюли
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5574

Есенна манджа с телешко, моркови и дюли, задушени в апетитен собствен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г крехко телешко месо
  • 3 дюли, големи и по-възможност сладки и узрели
  • 5 с.л. олио
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 глави кромид лук
  • 5 зърна карамфил
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 3 зърна бахар
  • 1 морков
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарязвата месото на парчета и го задушавате с малко мазнина за около 30 минути на умерен огън. Добавяте към него в самото начало и нарязания на ситно морков.

2. След като се изпари водата, която месото и морковите сами отпускат, добавяте брашното и червения пипер и доливате един литър вода. На този етап може да овкусите със сол на вкус, да добавите бахара, дафиновия лист и карамфила. Така задушавате още 30 мин.

3. Нарязвате дюлите на средно големи кубчета и ги прибавяте към ястието и с тях къкри още 20 мин.

4. Накрая на изключен котлон добавяте и черния пипер.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта