Телешко върху майонезен сос с риба
Телешко Витело Тонато с аспержи и сос от два вида риба.
Бон Апети
Излъчен на 08.06.2017
Странна рецепта за печено телешко месо с гарнитура и сос показват Лора и Стоян като избират рибай стек. Това е крехка и мазна мръвка от телето, която при изпичане е доста сочна, стига да не прекалите с продължителността на готвене. Трябва й само едно обтриване със зехтин, сол и пипер и е готова да се метне на грила. А така и така сме го загрели, та можем да запечем и аспержи, които да се превърнат в апетитна лека гарнитура.
Най-важното в тази рецепта си остава соса, който е доста екстравагантен и най-общо представлява риба с майонеза. За него пюрираме с голямо количество зехтин сурови жълтъци с каперси, магданоз и аншоа. Запечатваме майонезата с оцет и след това добавяме консерва риба тон. Трудно е да си представите този вкус докато не го опитате. А още по-мъчно е да го изфантазирате как се съчетава с телешко печено. Затова най-добре си го сгответе и се порадвайте на тази кулинарна екзотика.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ