Телешки рулца с лук и гъби
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 3622
Запръжка, увита в телешко.
Необходими продукти:
- 500 г телешко
- връзка зелен лук
- 200 г гъби еноки
- сос якинику (или друг сос за месо по избор)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на широки парчета и изтънете с чукче за пържоли.
2. Мариновайте го в якинику и оставете в хладилника за няколко часа или за през нощта.
3. Нарежете зеления лук на пръчици.
4. Нарежете гъбите като лука.
5. Поставете зеления лук и гъбите в маринованото месо и навийте на руло, като забодете с клечка за зъби.
6. Изпържете до златисто-кафяво.
7. Поднесете със задушен бял ориз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ