Регистрация

Талятели със сос песто и перилов зехтин

Талятели със сос песто и перилов зехтин
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3664

Паста със скариди и кедрови ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 щедра с.л. японска люта подправка с цирусова кора
  • 100 мл плодов зехтин
  • голяма шепа кедрови ядки
  • 2 скилидки чесън
  • сокът на 1/2 лимон

За зехтина с перила (за няколко порции):

  • 5 листа перила
  • 100 мл зехтин
  • 1 с.л. вода
  • сокът на 1/2 лимон
  • сол и пипер, на вкус

За ястието:

  • талиатели или друга дълга паста
  • 4 чери домата, нарязани на филийки
  • 2 кралски скариди
  • бяло вино
  • шепа пресен босилек, нарязан

Начин на приготвяне:

Може да приготвите двата соса предварително, като всичко, което трябва да направите, е да разбиете в блендер необходимите за тях продукти.

1. Кипнете подсолена вода за пастата и сложете талятелите, щом заври. Покрийте с капак.

2. Междувременно сотирайте скаридите с малко масло, вино, сол и пипер в отделен съд.

3. Когато пастата се свари, я отцедете и я върнете в тенджерата. Сложете на котлона и полейте със сос песто, малко вино и зехтин. Добавете нарязан босилек и разбъркайте.

4. Подредете доматчетата в чиния, сложете порция паста отстрани и я покрийте със скаридите. Овкусете. Поръсете доматчетата и скаридите със зехтина с листенца перила и поднесете.

Може да замените скаридите със скалопини или бяла риба.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта