Табуле с булгур или кус-кус
Булгур със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. едър булгур (или кус-кус, като компромисен вариант)
- 1 краставица
- 1 глава лук
- 5-6 домата
- 1 зелена чушка
- 1 връзка плосколист магданоз (или обикновен)
- сокът на 1 лимон
- зехтин
- кимион
- сол и пипер
- зелени или черни маслини
Начин на приготвяне:
1. Сложете булгура с 1 1/2 ч.ч. вода в тенджерка. Оставете да заври и намалете огъня до слаб. Варете покрито с капак 15 мин., като разбърквате от време на време.
2. Междувременно нарежете фино доматите, лука, краставицата, чушката и магданоза в купа. Прибавете сока от лимона. Добавете щедро количество зехтин и освкусете със сол и пипер.
3. Свалете тенджерата от котлона и оставете да се охлади булгурът. След това го добавете в купата с нарязаните зеленчуци.
4. Украсете с маслини и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ