Регистрация

Табуле с булгур или кус-кус

Табуле с булгур или кус-кус
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5319

Булгур със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. едър булгур (или кус-кус, като компромисен вариант)
  • 1 краставица
  • 1 глава лук
  • 5-6 домата
  • 1 зелена чушка
  • 1 връзка плосколист магданоз (или обикновен)
  • сокът на 1 лимон
  • зехтин
  • кимион
  • сол и пипер
  • зелени или черни маслини

Начин на приготвяне:

1. Сложете булгура с 1 1/2 ч.ч. вода в тенджерка. Оставете да заври и намалете огъня до слаб. Варете покрито с капак 15 мин., като разбърквате от време на време.

2. Междувременно нарежете фино доматите, лука, краставицата, чушката и магданоза в купа. Прибавете сока от лимона. Добавете щедро количество зехтин и освкусете със сол и пипер.

3. Свалете тенджерата от котлона и оставете да се охлади булгурът. След това го добавете в купата с нарязаните зеленчуци.

4. Украсете с маслини и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта