Сюрприз с череши и нишесте
Плодов пай с канелена коричка и нишестена сърцевина.
Необходими продукти:
За плънката:
- 700 грама череши или вишни
- 1 пакет десертно нишесте (около 30 грама)
- 1 пакет ванилова есенция
- 100 грама захар
- 2 с.л. пудра захар
- 250 мл + 6 с.л. прясно мляко
За тестото:
- 400 грама брашно
- 100 грама масло
- 200 грама извара или крема сирене
- 125 мл растителна мазнина
- 4 с.л. прясно мляко
- 100 грама захар
- 1 лимон
- 1 пакет бакпулвер
За топинга:
- 1 ч.л. канела
- 100 грама захар
- 250 грама брашно
- 150 грама масло
Начин на приготвяне:
1. Смесете маслото за тестото с изварата или крема сиренето, растителната мазнина, млякото, лимоновата кора и захарта. Добавете брашното и бакпулвера и замесете. Разточете на правоъгълник и сложете в намазнена или застлана с хартия за печене тавичка.
2. Минете черешите през широка цедка или тензух, за да се отделят семките и да се намачкат плодовете. Можете и просто да извадите костилките им на ръка.
3. Разтворете нишестето в 6 с.л. мляко. Кипнете другото мялко за крема и разтворете захарта в него. Добавете нишестето и ваниловата захар. Охладете малко и добавете вътре черешите.
4. Изсипете крема върху тестото, поръсете с пудрата захар и печете на 170 градуса за 30 минути.
5. През това време пригответе топинга като разтопите маслото и го смесите с брашното, захарта и канелата.
6. Посипете десерта с тази смес и допечете до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ