Сьомга на тиган със салца от копър и зелен лук
Лесна сьомга на тиган със зелен сос.
Необходими продукти:
- 1 300 г филе от сьомга (с кожата)
- 1 среден домат
- 2 стръка зелен лук
- 1/2 краставица (без семената)
- див лук
- пресен копър
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 2 с.л. оризов оцет
Начин на приготвяне:
На салцата:
1. Нарежете домата и краставицата на малки кубчета. Прибавете нарязания ситно зелен лук, див лук и пресен копър, смесете всичко в купа и добавете олиото и оцета. Разбъркайте и заделете.
На сьомгата:
2. В сгорещен незалепващ тиган сложете 1 с.л. олио и сьомгата с месото надолу. Намалете огъня до средно силен и гответе 2 - 3 мин. до образуването на коричка. Намалете огъня до умерен и обърнете откъм страната с кожата. Гответе на умерен огън за около 7 мин. Извадете от тигана и заделете.
3. Поднесете с варен ориз, овкусен с малко нарязано чили и листа прясно къри.
4. Сложете ориза в готварски ринг, за да изглежда по-красиво в чинията, отстранете ринга и поставете рибата върху ориза. Полейте със салцата около сьомгата и поднесете.
*Може да изпечете сьомгата и на скара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ