Регистрация

Сьомга на тиган със салца от копър и зелен лук

Сьомга на тиган със салца от копър и зелен лук
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4735

Лесна сьомга на тиган със зелен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 300 г филе от сьомга (с кожата)
  • 1 среден домат
  • 2 стръка зелен лук
  • 1/2 краставица (без семената)
  • див лук
  • пресен копър
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 2 с.л. оризов оцет

Начин на приготвяне:

На салцата:

1. Нарежете домата и краставицата на малки кубчета. Прибавете нарязания ситно зелен лук, див лук и пресен копър, смесете всичко в купа и добавете олиото и оцета. Разбъркайте и заделете.

На сьомгата:

2. В сгорещен незалепващ тиган сложете 1 с.л. олио и сьомгата с месото надолу. Намалете огъня до средно силен и гответе 2 - 3 мин. до образуването на коричка. Намалете огъня до умерен и обърнете откъм страната с кожата. Гответе на умерен огън за около 7 мин. Извадете от тигана и заделете.

3. Поднесете с варен ориз, овкусен с малко нарязано чили и листа прясно къри.

4. Сложете ориза в готварски ринг, за да изглежда по-красиво в чинията, отстранете ринга и поставете рибата върху ориза. Полейте със салцата около сьомгата и поднесете.

*Може да изпечете сьомгата и на скара.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта