Супа топчета от телешки черен дроб
Супа с галушки от черен дроб, картофи и моркови.
Необходими продукти:
- 300 г телешки черен дроб
- 2 яйца
- 4 с.л. царевично нишесте
- 1,5 с.л. галета
- 2 с.л. наситнен магданоз
- сол, червен, черен и лют пипер на вкус
- индийско орехче
- лимонова кора
- 1,5 л вода
- 1 морков
- 4 картофа
За поднасяне:
- 2 варени яйца
- 150 мл заквасена сметана
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Минете черния дроб през месомелачка и получената кайма смесете с подправки на вкус.
2. Добавете магданоза, лимоновата кора, галетата и нишестето и замесете всичко заедно.
3. Моркова нарежете на колелца, а картофите на хапки.
4. Кипнете водата и сложете в нея моркова и картофите. Варете докато картофите започват да омекват.
5. С малка лъжичка гребвайте от каймата и с друга оформяйте "галушки" и ги пускайте леко във врящия бульон. Добавете още подправки, ако желаете.
6. Гответе още 10-тина минути докато галушките се сварят. На черния дроб не му трябва много.
7. Извадете и поднесете с резени варени яйца, лъжичка заквасена сметана и поръска от пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ