Стерилизирана херинга в буркан
Маринована херинга с чесън и подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг осолени филета херинга
- ¾ ч.ч. вода
- ¾ ч.ч. бял оцет
- 1 дафинов лист
- 2 скилидки чесън
- ¼ ч.л. зърна черен пипер
- ¼ ч.л. зърна бахар
- ¼ ч.л. семена копър
- ⅓ ч.ч. гранулирана захар
- 1 глава червен лук
Начин на приготвяне:
1. Накиснете филетата в купа със студена вода и оставете в хладилника за 12 - 24 ч.
2. Сменете водата на два пъти.
3. Смесете водата, оцета, подправките и захарта в тенджерка и оставете да заври.
4. Разбъркайте, за да разтворите захарта и оставете сместа да се охлади.
5. Изплакнете филетата със студена вода и ги подсушете със салфетки.
6. Нарежете на парчета от по 2,5 см и отстранете костите.
7. Обелете и нарежете лука на филийки.
8. Разделете филийките на отделни кръгчета.
9. Подредете като редувате слой херинга и ред лучени кръгчета в стерилизирани буркани.
10. Полейте с маринатата от тенджерата и затворете с капачки.
11. Оставете в хладилника за поне 3 дни преди поднасяне.
12. Може да се съхранява до 3 седмици в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ