Регистрация

Стерилизирана херинга в буркан

Стерилизирана херинга в буркан
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5197

Маринована херинга с чесън и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг осолени филета херинга
  • ¾ ч.ч. вода
  • ¾ ч.ч. бял оцет
  • 1 дафинов лист
  • 2 скилидки чесън
  • ¼ ч.л. зърна черен пипер
  • ¼ ч.л. зърна бахар
  • ¼ ч.л. семена копър
  • ⅓ ч.ч. гранулирана захар
  • 1 глава червен лук

Начин на приготвяне:

1. Накиснете филетата в купа със студена вода и оставете в хладилника за 12 - 24 ч.

2. Сменете водата на два пъти.

3. Смесете водата, оцета, подправките и захарта в тенджерка и оставете да заври.

4. Разбъркайте, за да разтворите захарта и оставете сместа да се охлади.

5. Изплакнете филетата със студена вода и ги подсушете със салфетки.

6. Нарежете на парчета от по 2,5 см и отстранете костите.

7. Обелете и нарежете лука на филийки.

8. Разделете филийките на отделни кръгчета.

9. Подредете като редувате слой херинга и ред лучени кръгчета в стерилизирани буркани.

10. Полейте с маринатата от тенджерата и затворете с капачки.

11. Оставете в хладилника за поне 3 дни преди поднасяне.

12. Може да се съхранява до 3 седмици в хладилник.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта