Сладък сандвич с моцарела и праскови
Тостове с плодове и сирене.
Необходими продукти:
- 1 праскова
- 1 топка моцарела или 150 г кашкавал
- 4 филийки хляб
- 1 с.л. песто
- 1 ч.л. балсамов оцет
- 20 г масло
- рукола и още една праскова по желание за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре прасковата, разполовете и извадете костилката. Нарежете на полумесеци.
2. Намажете филийките с по малко песто всяка.
3. Нарежете на слайсове кашкавала или моцарелата. Подредете слайсовете върху две от филиите. Отгоре сложете парчета праскова и покапете със съвсем малко балсамов оцет.
4. Захлупете с другата филия, като я сложите с пестото към вътрешността на сандвича. Отгоре намажете с масло.
5. Сгорещете наребрена скара за тостове. Сложете сандвичите с маслото надолу, намажете с масло и горната филия и затворете.
6. Печете до желаната готовност - около 3 минути. През това време можете да измиете и нарежете на по-едри слайсове втора праскова, която да изпечете на тостера след иваждане на филиите.
7. Поднесете по желание с рукола и парчета грилована праскова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ