Сладоледена торта с малини и карамел
Сладкиш със сладолед, плодове и бисквити.
Необходими продукти:
- 1 кг ванилов сладолед
- 250 г бисквити
- 150 г малини (може и боровинки или ягоди; може да са пресни или замразени)
- 50 г масло
- любимия топинг за сладоледи и сладкиши (аз използвам карамелен топинг)
Начин на приготвяне:
1. Измийте плодовете, а сладоледа извадете от фризера леко да се отпусне. Ако използвате замразени плодове, размразете ги леко.
2. В купа натрошете бисквитите. Разтопете маслото на водна баня и го изсипете при бисквитите. Смесете.
3. Застелете кръгла формичка за сладкиши, по възможност с регулиращи се стени, с хартия за печене. След това сипете на око 3/4 от бисквитената смес и с натискане с пръсти или с обратното на лъжицата оформете блат.
4. Отгоре разпределете сладоледа и заравнете.
5. Върху сладоледа полейте на решетка с топинга. След това поръсете плодовете, а върху тях наронете с ръце и останалата 1/4 от бисквитената смес.
6. Приберете във фризера за 2 часа. Съхранявайте сладиша във фризер - все пак това е сладоледена торта.
А следващия път опитайте с други плодове, друг тип бисквити и различен сладолед. Можете да направите тортата в шоколадов вариант, както и да я поръсите с ядки и кокосови стърготини по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ