Регистрация

Сладкиш с цитрусов крем и белтъчна коричка

Сладкиш с цитрусов крем и белтъчна коричка
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1184

Пай с плодово-яйчен крем и коричка от карамелизиран меренг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г брашно
  • 130 г масло
  • 4 яйца
  • 4 белтъка
  • ванилова есенция
  • 1 ч.л. сол
  • 400 г захар
  • 1 лимон
  • 1 портокал

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в тава, добавете 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар. Нарежете студеното масло и претрийте на трохи.

2. Разбийте 1 яйце с 2 с.л. вода и ванилията и излейте тази смес при торхите. Замесете твърдо тесто, увийте във фолио и приберете в хладилник за 30-тина минути.

3. Разточете тестото на тънка кръгла кора и я прехвърлете в тава, като оставите и бордове. Отрежете увисналите парчета от тесто, които излизат извън тавата.

4. Покрийте тестото с хартия за печене и изсипете отгоре боб или морска сол. Те ще пазят да не набухне и развали формата си.

5. Печете 20 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна, като след 10-тата минута махнете боба.

6. В тенджера смесете 150 г захар със сока и кората на цитрусите. Кипнете и махнете от огъня. Разбийте три яйца, върнете сместа на огъня и щом заври, на тънка струйка добавете яйцата. Бъркайте на слаб огън докато се получи гъст крем. Махнете от котлона, изчакайте леко да се охлади като периодично разбърквате, а после покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника.

7. След около час кремът трябва да е много гъст, а блатът - изстинал напълно. Изсипете крема в основата на сладкиша и върнете в хладилника.

8. Кипнете 240 г захар със 100 мл вода докато се получи захарен сироп.

9. Разбийте 4-те белтъка на пяна и след това при непрестанно разбиване налейте захарния сироп в тях. Трябва да се получи гъст крем.

10. Украсете с него сладкиша и запечете с горелка до получаването на кафява коричка. Съхранявайте в хладилник.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта