Скариди с чесън и ароматна сол
Пикантни пържени скариди.
Необходими продукти:
- 8 големи скариди
- 1 с.л. счукан чесън
- 1 с.л. допълнително счукан чесън
- 1 червено чили, нарязано на филийки
- царевично брашно за поръсване
- олио за пържене
- 1 с.л. китайско вино за готвене
- 3/4 ч.л. ароматна сол (по рецептата отдолу)
Начин на приготвяне:
1. Изпържете на маслена баня 1 с.л. счукан чесън докато покафенее леко.
2. Отцедете излишното олио върху хартиена кърпа и заделете.
3. Покрийте с царевично брашно скаридите.
4. Изпържете на маслена баня скаридите до почти пълна готовност.
5. Отцедете и заделете.
6. Загрейте 1 ч.л. олио в уока, изпържете като разбърквате останалия чесън и чилито, докато си пуснат аромата.
7. Прибавете виното, солта и скаридите.
8. Продължете да пържите докато се сгъсти съвсем.
9. Прибавете изпържения преди това чесън и изпържете като разбърквате, за да се смеси хубаво.
10. Поднесете.
На ароматната сол:
Изпържете на слаб огън смес от 1 с.л. сол с 1 ч.л. фино смлени подправки, 1/2 ч.л. червен пипер и 1/2 ч.л. черен пипер за 10 мин. или докато си пуснат аромата и използвайте по предназначение - за тази рецепта или за други пържени ястия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ