Регистрация

Скариди с чесън и ароматна сол

Скариди с чесън и ароматна сол
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2104

Пикантни пържени скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 големи скариди
  • 1 с.л. счукан чесън
  • 1 с.л. допълнително счукан чесън
  • 1 червено чили, нарязано на филийки
  • царевично брашно за поръсване
  • олио за пържене
  • 1 с.л. китайско вино за готвене
  • 3/4 ч.л. ароматна сол (по рецептата отдолу)

Начин на приготвяне:

1. Изпържете на маслена баня 1 с.л. счукан чесън докато покафенее леко.

2. Отцедете излишното олио върху хартиена кърпа и заделете.

3. Покрийте с царевично брашно скаридите.

4. Изпържете на маслена баня скаридите до почти пълна готовност.

5. Отцедете и заделете.

6. Загрейте 1 ч.л. олио в уока, изпържете като разбърквате останалия чесън и чилито, докато си пуснат аромата.

7. Прибавете виното, солта и скаридите.

8. Продължете да пържите докато се сгъсти съвсем.

9. Прибавете изпържения преди това чесън и изпържете като разбърквате, за да се смеси хубаво.

10. Поднесете.

На ароматната сол:
Изпържете на слаб огън смес от 1 с.л. сол с 1 ч.л. фино смлени подправки, 1/2 ч.л. червен пипер и 1/2 ч.л. черен пипер за 10 мин. или докато си пуснат аромата и използвайте по предназначение - за тази рецепта или за други пържени ястия.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта