Свинско с прясно зеле
Българска класика - яхния в тенджера с прясно зеле и свинско.
Необходими продукти:
- 500 г свинска плешка
- 1 средно голяма зелка
- 200 г пресни домати или консерва домати
- дафинов лист
- олио
- червен пипер
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето в тава и го намачкайте с малко сол.
2. Сложете малко олио на дъното на тенджерата и изсипете половината намачкано зеле.
3. Върху него подредете нарязаното на парчета свинско месо.
4. Върху месото сложете няколко зърна черен пипер и няколко дафинови листа.
5. Върху месото изсипете и останалата половина от нарязаното зеле.
6. Така напълнената тенджера поставете на котлона да заври.
7. В момента в който заври, добавете настъргани пресни домати или домати от консерва.
8. Оставете ястието да къкри на умерен огън около 1 час. Чак тогава разбъркайте всички продукти и го оставете с отворен капак, за да изври излишната течност - ако има такава.
9 . След около час и половина манджата е готова. По желание може да добавите червен пипер и сол на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ