Свиване на розичка от резени краставица
Роза от краставица за украса на ордьоври и салати.
Дори и най-просто нарязаната салата или обикновеното плато от сирена или студени мезета може да изглежда красиво, ако го декорирате подобаващо. Не е нужно да правите украса от черен хайвер и трюфели, а просто да подберете правилните формички. Затова помагаме, споделяйки още една идея - как се оформя розичка от резени краставица. Лесно, бързо, евтино и ефектно предложение, което да вдигне нивото на платото за гости.
Краставицата се измива добре, защото ни трябва с все кората. Ако се притеснявате от химикалите, с които е обработвана, можете да я натопите в 500 мл вода, в които сте разтворили 1/2 ч.л. сода бикарбонат. След 10 минути зеленчукът е вече по-малко вреден. След това се нарязва на много тнки кръгчета. Работете с остър нож и за кураж можете да правите цветчето от краставица паралелно с видеото.
После резените се подреждат, застъпвайки се наполовина. Ако го правите за първи път има шанс да изпуснете розичката, тя да се развие и да трябва да започнете загръщането наново. Но с всеки следващ опит успеваемостта ще е по-добра. Все пак никой не се е родил научен. На финала застопорете с клечка за зъби, която е добре предварително да си приготвите, за да успеете бързо да я сложите. После по желание отрежете стърчащите крайща на клечката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ