Салата от ябълки и цвекло с домашна майонеза
Есенно предястие с плодове, зеленчуци и страхотен салатен дресинг.
Бон Апети
Излъчен на 20.10.2015
Есента е сезон, в който вече не можем да използваме изобилие от пресни зеленчуци за направата на салати и ако искаме предястие от сезонни дарове на природата, то трябва да се задоволим с ограничен асортимент. В тази рецепта се спрягат две есенни блага - ябълката и цвеклото, които си партнират съответно в пресен и изпечен вариант. След като се смесят към тях се добавя страхотен салатен дресинг, който може да ви свърши работа и за други салати. След направата на домашна майонеза, тя се смесва с хрян, заквасена сметана и скилидка чесън, а така забърканият сос залива печеното цвекло и ябълката, към които се добавя и червен лук. Ако ви харесва тази семпла и актуална рецепта за салата, вижте точно как се приготвя!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ