Салата от варен ориз с риба и майонеза
Оризова салата с консерва риба.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ориз (около 200 грама)
- 4 яйца
- 2 консерви риба в собствен сос
- 1 глава лук
- 150 г майонеза
- сол и черен пипер на вкус
- домати и зеле за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза до готовност в голямо количество вода, пресипете в гевгир, измийте със студена вода и отцедете. Прехвърлете в купа.
2. Сварете яйцата, белтъците нарежете на ситно, а жълтъците стрийте между пръсти в купата.
3. Рибата със соса прехвърлете в чиния и намачкайте с вилица. Изсипете при останалите продукти.
4. Лука рендосайте и добавете в ястието. Залейте с 2/3 (100 грама) от майонезата, добавете сол и пипер и разбъркайте.
5. Прехвърлете в блюдо и оформете като риба или просто като топка, ако не ви се занимава с пипкава декорация. Намажете отгоре останалата майонеза за заравняване. По желание украсете с домати и листни зеленчуци или оставете така.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ